Thursday, July 07, 2011

letak lah tajuk sendiri =p

one of my friend asked, why i am lack of updates nowadays? because i think i have nothing interesting to update.my life kinda boring now. work from 8 to 5. sometimes extend to 7 or 8 not because i am so rajin. but aku malas gilaaa nakbalik rumah. im not workaholic. but im just happy to be in the lab. hahaha. freak kan? no la.

updates? korang nk sangat kan? nah.

fyi. aku dah hantar alter baju tunang untuk jadikan baju nikah. tailor yang jahit tuh cakap "haiyaaaa lu sudah tambah isi sikit kah? ade ketat sikit ni? kasi kurus sikit eh?" dussss kau tak rase ke macam nak terjun sungai muar time-time tu jugak. yela banding kan mase tunang berat 48kg. now dah 55 kg koooooo...tercabar betul aku dengar statement amoi tailor tu.

tapi aku rase yang paling tercabar mak aku kot. aku pon tak tau ape kaitan mak aku dengan amoi tu. mungkin mak aku rase genetik-badan-senang-gemuk ni datang dari mak aku, maka beliau dengan murah hati nya belanja aku jus mate 5 sekotak. makkkk anak mu ni terlalu gemuk kaaaaaa? sob sob.

anyways, orang dh belanja, i amik je la kan. dalam pamphlet tu cerita, aku kene follow diet betul-betul. tapi aku mane la tahan do tak makan nasi. lunch tadi aku dh makan nasi sikit setelah 3 hari aku tak makan nasi. bole gile tau tak. hahhaha. aerobik aku pergi jugak. kadang-kadang la. jogging pun. kadang-kadang jugak. tehee.

ayah aku penah sound aku. mase aku tengah melingkar anak paus depan tv. ayah aku dengan selamba slap my ass. dia cakap "oooiiiii ini bole runtuh pelamin ni. pelamin angan ku musnah nanti ni!" agak-agak korang ape perasaan aku mase tuh? aku rase macam nak terjun dari tingkat 4 wetex parade je rase nyeeee -_-"

akmal pulak suruh aku kurus lagi sikit. dia cakap macam ni *dengan nada mengejek*
"nanti gambar kahwin tak cantik nanti....haaaa....dah la amik photographer mahal-mahal....haaaa sape nak jawab nanti tu...." ayat macam nak takut-takut kan aku. yes, beliau memang berjaya. aku memang sangat takut gambar kahwin aku tak cantik. pertama, aku memang kaki posing. kedua, aku rase aku fotogenik. hahahahha sila muntah hijau. ketiga  aku rase akmal tak hensem dan macho mane pun, maka nye aku kene cantik supaya gambar cantik. harharhar.

aku pun tanye die  ni. "orang gemuk sangat ke? kawan-kawan orang cakap org ok je. takde la gemuk sangat pun.

jawapan dia "siapa yang cakap tu? mazseela?"

fyi. mazseela ialah kawan lab aku dimana beliau tengah sarat mengandung tunggu hari nak bersalin dah. di mana berat beliau ialah berat ibu-ibu mengandung.

kesimulan nya? korang pandai-pandai la interprate sendiri. aku tak sanggup.

sneak peek. future baju sanding. hehe.


ok. memang gemuk.

ok. bye

3 comments:

anaztasias nora aira said...

dear, nora pun makan jusmate 5 sekali sekala je. kejap rajin kejap x hahaha

amy fahmi said...

lepas tunang memang senang naik berat, :(

LisaLisut said...

since day 1 couple i dh naik berat maka terhasil la lemak degil buncit perut yg skrg susah nk hilangkan.haish.

i can imagine ur baju sanding adalah cantik!

bestnya u recycle bj tunang as baju nikah.penjmatan berbaloi2.nape la i terpk b4 this!haish.tp mslhnye masa tunang pn i pakai bj kurung cotton je..hehe..

tp serius klau dlu i tunang bj liplap2 ke apa i pn akan recycle kot.jimats!!