Saturday, August 27, 2011

4 months before the nikah day

sorry for the long silence. i finally had a chance to blog again.

some of u may know this. i lost my future father in law. he passed away after 4 days in coma.

*Al-fatihah. semoga beliau di tempatkan di kalangan orang2 beriman dan di rahmati ALLAH SWT.*

it is a great lost to us. i care for him just like my dad. he's the one yg excited sgt pasal my wedding. he even chose theme for bertandang, color baju, jenis baju. tapi sayang sangat dia tak sempat nak tengok kami berkahwin dan bersanding. i even bought him kain baju melayu untuk pakai mase majlis nanti masa kat bandung hari tu.

fikir-fikir balik mmg sedih sangat. some of my hantarans pun arwah yang belikan such as telekung, kain pasang.

tapi kami redha. beliau pergi di bulan mulia ni, bulan Ramadhan. dah tentu Allah lebih sayangkan beliau.

future mom in law sangat2 tabah. and so to akmal and his brother. only 2 siblings, both lelaki. ade hikmahnya aku beli rumah dekat dengan rumah parents akmal. yang sangat2 dekat even jalan kaki 20saat dah sampai. hu. Tuhan itu maha kuasa, semua yang berlaku dah dirancangNya. supaya kami dapat menjaga both parents dan tengok-tengokkan mereka bila mereka dah tua nanti. tak gitu?

Al-Fatihah.