Friday, October 07, 2011

hantaran dah settle.

semalam Jcard day kat jusco bukit indah JB. sanggup tebalkan muka pinjam jcard akak collegues. hewhewhew. aku malas nk register jcard. setahun 3x je kot g jusco. baik x payah. hu. lepas keje pegi jusco dgn lg sorg collegue yang akan kahwin jugak a week before aku.

sampai-sampai sane, masyaAllah, ramainya umat. pening aku tengok. nasib baik dapat parking.

aim utama. nk settlekan kasut sanding and lagi 1 hantaran. 1 dulang kosong ni. hu. meroyan jup tengok diskaun sampai 70-80%. hoho. almost 2 jam kitorg spend just kat area handbag and kasut women. gila ko. ramai orang. panas jadi jusco tu.

last-last rempat slingback peeptoe heels dari carlo rino. acctually aku x bape gemar sling back. lagi suka yang sarung tu. tapi takde plak. yang ade jenis sarung tapi bukan peep toe. aku nak peep toe jugak. nak nampak inai kaki sikit nanti. hahahaha. verangan. tapi dapat harga murahhhhhhhhhhhhh gile. rembat aje lah.

tapi design nya simple gile. macam kene letak brooch or bead sikit. bagi meriah. DIY la jawabnya.

then untuk penuhkan lagi 1 dulang, aku beli handbag aje. acctually macam x tau nk specs hitam or nak benda lain. semua tu tak practical utk aku. nk specs macam bazir sbb aku rabun. nak perfume, aku ni jenis loyal pada 1 perfume je. takde la botol perfume sampai seplo tu. nak suit, aku keje pakai baju kurung je. nak handbag, aku ni plak jenis tukar-tukar handbag. handbag mahal pun x gune sbb nanti cepat bosan aku sumbat dalam almari je nanti. mesti akan beli baru.

tapi sebab blur sangat dah tak nak ape. aku beli je handbag tu. **encik tunang sila bayar balik pada saya**
murah je pun. nak buat syarat penuhkan dulang. dah less 70%. hahahaha. mesti encik tunang suka sbb murah. -___-"

so settle dah bab hantaran and kasut. 1 kasut untuk pakai nikah, sanding and tandang. jimat. **tapi klu terjumpa kasut cam lagi cun pasni bole la beli kot. haha. sebab cam tak rugi pun. kasut yang dah beli ni memang murah gilaaaaaa**

now, proses DIY hantaran untuk akmal pulak.

jeng jeng jeng.

 hihik. nnt reveal pas wedding yeh. tak cantik mana pun. bunga artificial jek.

hantaran akmal bagi aku plak, MAK AKU yang buatkan. boleh gitu? tak surprise dah. tapi pedulik hape kan. hehe.

lagi?

tengah tunggu spanx yang order dari kerrybloshop sampai. excited yawww! hehe

k. tu je. daaa~

3 comments:

Cik Hazz said...

teaser tu cantik hokay!! i like artificial. hantaran i pun artificial flower jugak. segar lagi smpai harini. hehhehe. ;-))

Cik Syeeda Sobbihi said...

i like that hantaran! simple but sweet.. i pun dlm proses menggubah2 bks hantaran nih..hmmm

HERNANIE said...

cik hazz, bunga artificial tu pas wedding bole recylce. huhu.

cik syeeda, good luck dear. hehe. sure u akan enjoy buat hantaran. seronok. haha