Saturday, December 31, 2011

solemnization flow

2011 was such a memorable year. indeed!

so before 2011 ended soon, let me summarize to u all my nikah day.

venue     : my home at Lavender Heights, Senawang, Seremban.

it was a small event between families. closed2 pun we had around 250 guests. sedara ramai sangat. hu. nasi tak cukup, kene masak lagi. nasib baik lauk banyak. hu. untuk majlis nikah ni, family masak sendiri jek. 
menu: nasi putih, ayam masak merah, gulai daging masak lemak cili padi, tempoyak kuning daun kayu, ikan masin, sayur campur. with tembikai and air sirap. thats all. tapi..............majoriti tambah nasi dan lauk 2x. sebab sedappppppppppppp sangat2. hehe.termasuk pengantin -___-"

a night before memang bz gile la kemas rumah, kemas bilik, siapkan hantaran lagi sikit2 tu, pergi buat henna.

malam tu tak bole tido sebab.....tah x tau nape. nervous sgt kot. haha. tapi paksa2 diri jugak untuk tido.

on the day, 24 December 2011,
5.30 am - dah bangun.
8.00 am - start make up
10.00 am - dah siap make up.
10.45 am - rombongan akmal sampai. 
11.00 am - tok kadi sampai
11.40 am - selamat nikah.

then amik2 gambar, gelak2, amik gambar lagi. bergedik2. 
pastu jumpa sedara mara, salam-salam.
pastu makan.

dah. simple jek kan. hohoh. 

i tried to keep all my ceremony se-simple yang boleh. tak nak yang terlalu grand and the vast sampai menyusahkan diri sendiri. perkahwinan itu sepatutnya menyenangkan. bukan lagi nak menyusahkan kite. tak payah nak pening2 sangat pasal majlis. buat ape yang mampu je. jangan nak ikut orang lain. rezeki masing-masing.  

lepas ni review ape lagi?

eh, lagi 2 minggu nak bersanding. nervous? takkkkkkkkkkk. seronokkkkkkkkk.

ni yg best kalau dah nikah dulu. ape nak jadi mase sanding tuh,lantak la. sebab dah nikah awal2. hahahahha.

ok, janji lepas ni i revies satu-satu k. dah ramai yang email and tanya pasal majlis nikah i ni. tapi xdptgmbr dr OP lagi, tak best lah nk citer xde gambar. hu. 

ok.

selamat tahun baru 2012!

bye.

7 comments:

nadiAtika said...

congratulations!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nurul izayani said...

tahniah :)

LisaLisut said...

Terliur i bc menu nikah u...gulp...sedap.terbyg...happy new yearrr

HERNANIE said...

tq2 !!! hehe

HERNANIE said...

happy new year too lisa! hu

~Fara~ said...

btul3.. buat semampu diri kita.. =)

nadiah said...

nani, looking at your pic kite rase cam terharu gile.ingat lagi zaman2 mude eceehhh..esp time kat gambanng n now dah kawin dah awakkk...Hehehe. insyaallah ill be going there dengan fana sume kot. im so happy for you.n for goleks too :D :D