Sunday, May 29, 2011

6 months to go

so many things happen but takde mase nak update. today baru ade mase.

- bulan ni pokai giler. sebab nye tadi tukar tayar Jejaka-Lazat-Hot. terpaksa. sebab satu tayar belakang tu bocor balik. dulu penah bocor masuk paku. dah tampal. but last week macam dah perasan tayar tu asyik kurang angin jek. time on the way balik kl tadi singgah kedai tayar dulu ingat nak tampal jek. tapi pomen tu cakap bahaya takut pecah je nanti. terpaksa la tukar tayar belakang tu, both. kalau tukar 1 je kang tak balance pulak. isk isk. plus, memang dah sampai masa patut tukar tayar pun sebab dah 3 tahun pakai tak penah tukar tayar pun. hahhahahahahha.

- lagi 2 minggu je attachment kat selayang ni pastu nak balik jb dah. yey! pelik kan. dulu mase mula2 duk jb bising nak g kl. but now, bile dah duk jb and tetibe kene g kl, tension gile k. sebab traffic jam macam haram. mane-mane jalan dalam kl ni mesti jam. haihh..

- and finally, family dah decide tarikh. yeay! but takut nyeeeee! lagi 6 months. hihik. nanti dah tempah kad, akan ku reveal tarikh sebenar ok. hihik.

aaaaaaa banyak nye nak kene prepare. and aku takde booking pape lagi pun ok! isk isk

6 MONTHS TO GO!

Friday, May 20, 2011

candle holder

hello.

dah jarang update sekarang ni kan? pening ah sekarang dengan mendalah ni.


next week ade test. gaaahhhhhh!

moving on...mari cuci mata. tadi pergi romantika kat selayang mall. jumpa ini. candle holder. cantiksssss. macam boleh buat prop untuk pelamin, if DIY pelamin la. hehe. or untuk hiasan bilik perantin *wink wink*




letak candles dalam tuh. sure cantik kan. hu.

lepas tuh kan, mase ade pameran batik & songket kat plaza angsana, sempat la jugak usha songket kat sane. suruh encik tunang tanya mak dia ade ke tak songket, dia malas, dia cakap je ade. padahal bile mak die jumpa aku tanya, jumpa tak songket. kuang asam punye encik tunang. mampu geleng kepala aje. heeeeee. pastu mak dia cakap, lain kali tak payah tanya akmal, tanya mak cik terus.   -__-"

whatever pun, macam suka kat color songket ni. untuk buat baju 4meter. tapi mahal nak mamps. dekat 4rat. tak jadi beli.

tapi nice lah color dia..kan?

bulan 7 nak gi bandung kot. nak tempah kad kahwin. tapi map rumah tak finalise lagi. but the worst thing, camna nak tempah baju kat sana kalau tengah gemuk sekarang??
sempat ke nak kurus ni?

tension. nak gi makan. hahahhhaha. bye.

Monday, May 09, 2011

prosedur borang kahwin : faham sudah!

hai hai.

sorry lah for the long silence. am at kl now. having a training a selayang hospital for 6 weeks. so menumpang my sis's kat damansara damai ni ha. luckily, dekat jugak dengan selayang. jam tak berapa nak teruk sgt, accept biile sampai traffic lights. 30 minutes dah bole reach hospital selayang.

aku takde mase nak update bukan sebab busy melampau dengan training tu. ape ade hal. macam working hours biase jugak. 8 to 5. tapi yang membuatkan aku busy for the first week, sebab lah akak aku sawan duk angkut aku gi tengok movie bagai. sabtu ahad pun berjalan. haih. balik kerja aje gie jalan. curve lah, pavi lah. macam lah aku tak penah aku duduk kl dulu. -_-" hehe

wedding update?

last 2 weeks mase cuti hari buruh, dah pergi jumpa imam kawasan senawang. ape ke tah name tok imam tuh. his parents, my parents and also us. ramai-ramai pergi serang tok imam tuh. hihik.

apparently,  aku tak perlu dah isi borang kebenaran kahwin kat johor and mintak borang kebenaran kahwin luar daerah. sebab tok imam tuh cakap, guna alamat aku kat lavender heights tuh je even tough dalam IC alamat johor. die cakap aku kene isi borang pemastautin ke ape tah aku pun tak sure.. hehehe. so, procedures semua ikut negeri sembilan. yahooo. tak payah banyak kerja. and borang pun nanti imam tuh yang ambilkan and he will pass it to my fFIL. hehehe. sonang kojo den. nanti, bulan 11 nanti baru isi borang tuh semua.

tarikh nikah?

mase cuti chinese new year. date, belum confirm lagi sebab tak tau cuti sekolah nya bila. but, CNY is on 23 and 24 januari. so near that dates la kot.

reception 1?

a month or less or more after nikah. full stop. sebab aku taknak terkocoh-kocoh siapkan semua benda. yang penting nikah dulu. hehehehehe *gatal*

reception 2?

a week after reception 1. must be cuti sekolah. sebab adik akmal ialah cikgu belajar kat institut perguruan kat terenggau so kenduri belah die mesti cuti sekolah so adik die boleh tolong menolong and adik die cikgu lelaki ajar budak-budak sekolah rendah and adik die ensem skit dari akmal and maybe still single so ade sape-sape nak tackle? hahahhaha

eh honeymoon nye bileeee?

and isnin next week, 16 mei akmal amik cuti nak bawak mak die pergi tengok dewan kat seremban. sanggup amik cuti tuh. hehehe. comel lah tunang sape ni comel sangat bawak mak pergi tengok dewan. hahhahahaha. apparently, aku tak bole cuti sebab dalam training mode. harap akmal send gambar aje lah though bbm. -_-" tu pun kalau dia ingat nak amik gambar. -_-

tapi cousin aku cakap buatlah kat dewan yang ayu raudhah dengan zaquan adha tu. apetah name dewan kat paroi tu. dewan islamiah kot? tak sure sangat la. tapi ni fPIL yang uruskan. kan kenduri side dia. so biarkan aje la kt mane- mane pun. janji settle. kita tak yah masuk campur sangat ye dak? diorang pun ade taste and impian sendiri kannnnn..... ^_^