Monday, September 19, 2011

induksi,

helooo.

currently kat induksi sekarang. but still ade masa nk update sikit. haha.

aku ingat gi induksi ni dapat la rileks, enjoy.

tapi harammmmm

tetibe kene jadi penghuluwati. cesssssss. tah sape undi aku sbb mse they all undi calon-calon kene keluar. macam hampeh.

eeeeeeee. tekanan tau tak. tak boleh rilek.

dah. k bye.

Friday, September 16, 2011

masih bujang for less than 100 days

baru aje tepek countdown yang kira by days tu. hahahha. orang lain dh lama ade. aku baru tergedik nak buat.

dah terlepas countdown 100 hari. hihik

so now, 98 days left until he officially becomes my husband.

perasaan? lek lu....haha. tension tu sometimes ade jugak. but, nasib baik aku prepare ikut timeline. so takde last minute sgt. takde la meroyan ke ape kan. hahah. insyaAllah tak jadi bridezilla. i just wanna enjoy the days. majlis aku pun simple je. takyah pening-pening sgt la kan. hu. janji kahwin. hehehe.

progress terbaru?


single but not available. huhu

masih bujang untuk 98 hari lagi. insyaAllah. semoga dipermudahkan segala urusan. amin....

Thursday, September 15, 2011

mineral bottle's label



poyo sungguh kau nani. hahaha.

ala print tak banyak pun. dalam 20 je kot? pakai ink office bole? hihik.

nak letak sebelah tok imam, wali dengan pengantin lelaki masa tengah akad nikah tu. and nak make sure OP capture botol air nanti bersama pengantin masa tengah salam akad tuh.

verangan kau nani. selagi boleh kan?

sabtu ni start induksi. expect no update within next 2 weeks. cecece ayat macam orang ade bace blog kau.

thanks. bye

Monday, September 12, 2011

nilai trip

sabtu hari tu, pergi nilai3. shopping. hehe. pegi dengan both mothers, akmal and balqish si kenit. yg ni tukang nyebok je. mulut potpetpotpet tak reti diam. buat kecoh kt kedai.

sebab mulut dia. ade jugak dapat free gift and diskaun. haha. tak sia-sia aku ajar dia supaya bermulut becok.

hasil tangkapan kat nilai?

-cadar bridal. from RM770 jadi RM385. kain cotton. so comfortable. corak cantik tak crowded. i dont know price kt tempat lain. but aku memang puas hati. pernah tengok kat ssf, harga pun dalam 400++ tapi takde comforter. yang ni set lengkap. hu. aku tak suka cadar yang bercorak sangat. sakit kepala tengok.

-paper bag. paling murah  dapat dalam 38 sen satu. i know ade yg lagi murah. tapi tak berkenan corak nya. then senang bocor. yang beli ni jenis kertas keras. dah try letak barang yang macam air mineral botol kecik tu + epal 1 biji + 1biji mug besar. tak koyak. kukuh. QC passed. hehe borong 800.

-bunga buat hantaran. riben, polistrene.
-doorgift. ape tah. cawan kot? tak ingat. haha.

mak akmal pulak beli:

-bunga pahar. tapi tak tau price nya. haha. malu la nak tanye.
-paper bag
-bakul untuk letak hantaran
-etc etc. tak ingat sangat.

most kedai ingat aku ialah adik akmal. yang nak kahwin nya aku. bole? bila we all bagitau aku dengan akmal yang nak kahwin nya, and bgtau yang both mothers tu mak kitorg, diorg like terkejut gila. diorg cakap, bagus gila besan sama besan baik sangat-sangat. siap bole shopping sama-sama. mak dia pilih untuk mak aku. mak aku pun tolong pilihkan untuk mak dia. hahah. comel kan? hehe.

so, banyak benda dah bole cross ni.

oh ye. MUA untuk nikah and OV dah booked. yeay!


Thursday, September 08, 2011

i dont know what to update. but i wanna post something here.

life is chaotic now. upside down. NO. i think my life is a bit normal. but the mix feelings. deep inside, there is something bothering me. i just cant figure it now. at one time, i just stare at the wall and feel blank. cant remember whats in my mind that time.

i need my happy pills. bring it to me now. pretty please.


Sunday, September 04, 2011

3 months, 2 weeks and 6 days away.

progress?

cincin kahwin - done
hantaran - almost done. tinggal handbag aku jek. mas kahwin, sireh junjung, fruits and chocs macam biase lah. last minute baru buat.
kursus kahwin - 1&2 oktober ni. ngam2 habis induksi, pegi kursus kahwin pulak. tepu la otak dgr ceramah aje.
hal-hal kenduri kendara - banyak tak settle lg. risau pun ado. tapi malas nak fikir. boleh? heh.
gambar untuk borang dan segala tok nenek borang berkaitan nikah - done. heheh




mental preparation?

sedih jugak sebab ayah akmal tak sempat tengok kitorg kahwin. tapi semua ni mematangkang kitorg. dah kurang gaduh. infact, dah 2 bulan tak gaduh yang teruk2 tu. hehe.

physical preparation?

hari-hari guna lulur yang untuk whitening and moisture tu. gantikan sabun mandi dengan lulur scrub. guna hari-hari. so that tak payah pergi spa bagai. hehe. tepek SKII setiap malam sebelum tido. regular facial once a month is a must.

kene diet balik lepas raya ni. naik 2kg. sighhhh =_=''

aku miss 3 weddings sebab induksi ni. sedih tau....kenapa kene korang kahwin time aku induksi. huaaa postponed tak bole ke. hihik.

selamat hari raya. maaf zahir dan batin.

bye.