Tuesday, November 29, 2011

long weekend

this will be quite a long entry. heheh. musim mengawan kan sekarang?

so, shall i start with friends' wedding?

1st up. mrs farhan. at rengit. she's my buddy mase induksi. we were in a same group. and she also gila2 like me. best.


 next. friend from secondary school. marina weds faiz, whom also my secondary schoolmate. but they all couple after school. eh, ke mase matrik? tak ingat. but they are so cuteeeeee. marina has twin sister, maria, who'll also will be getting married next year. nasib baik tak kawin sama-sama. mesti tok kadi pening nanti. hehe


then, cousin engagement. at rembau. she also diy. make up done by my auntie (makndak). sweet and simple kan?
 pls excuse the fatty me =p

then, balik seremban. working hard on this.

teaser sikit.

 melecet jari jemari mulus ku. hakhak.

ini budak 2 orang lansung tak bole harap. haihhh


asyik main ipad aje. tah tunang sapa la tuh. tu anak sedara sape la tuh. tak kenal lah.

ok bye

Wednesday, November 23, 2011

30 days

ohhhh crappppp!!!

another 30 daysssss!!!

so nervous. yet so excited!

life is so content with your loves sayang. and i cant wait to be your wife and u to be my husband.

we are seriously different. but we complete each other. right?


Tuesday, November 22, 2011

so not me to watch the football

am not a football freak. i will not watch the match unless final football yg n9 or malaysia in it. chealsea, man u, liverpool semua tu mmg aku tak tengok. tak minat.

so last night, sms-ed my beastie. ajak dia lepak mamak. tgk bola. she also mcm tak caya aku ajak. hahhaa. time ni la nk support malaysia kan.

tak sia-sia. malaysia won the gold medal of football sea games. so proud to be malaysian kan?

other than that, johor cuti today. besday sultan johor. so yeah...sgt bliss. lepas dah penat menjerit and tepuk tangan semalam. bole la rehat sepuas hati today.

enough bout football.

i wanna say that, khairul fahmi has sexy ass. damn. sexy green lantern i would say. hahhahhahaha.

ok bye

Wednesday, November 16, 2011

Saturday, November 12, 2011

tag dari dell

nak menjawab tag dari cik dell.

sorry la. amik mase nak jawab. acctually draft dah lame. tapi tak publish. haha. malu la nak publish.
sebab tak reti nak mengarang soalan.

so i jawab aje soalan u dell.
tapi sorry. tak pandai nak buat soalan baru. takde idea sebenarnye! hehe.

here it goes.


1. Korang lebih suka pakai kebaya atau gaun masa reception ? 
-none of the above. kebaya and gaun make me loof fat. i hate them much.
2.  Camane cara “dia” lamar korang ?
- takde melamar ape pn -____-". tibe2 je, eh dah kene risik dan bertunang. magic. haha
3.  “Dia” selalu tak buka blog korang dan pastu hantar mesej “terharu bace blog awak atau sbgnya” ?
-takde pun. dia tak romantik lansung. redha je lah. -____-". hahaha
4.  Ada tak vendor mane2 yang korang amik, janji macam2 mase nak berbuat jualan, tibe2 pas habis bayar/deposit, dia cakap ada perubahan package lepas tu ?
-so far takde lagi. jangan la jadi macam tu plis.
5.  Dugaan paling hebat sepanjang bertunang/bercinta ape ? cite la sket kn kan ?
-bakal ayah mertua passed away. exactly lagi 4 bulan nak kawin time tu. sedih memang tak payah cakap lah. tapi kami sabar dan redha. takde rezeki arwah nak tengok kami sanding. semoga arwah tenang di sana. al-fatihah.
6. Korang rase ambil package atau amik asing2 lebih memuaskan hati ?
- asing-asing. for me lah. sebab ade service vendor yg i nak ade kat vendor lain. so terpaksa la kan. janji puas hati. jangan menyesal kemudian hari. hoho
7.  Kadang2 korang gelak sorang2 tak bace B2B lain punye blog ?
-gelak jugak. haha
8. Ape panggilan manje untuk korang dan “dia” ?
-takde. baby? eeewwww. kalau nak menggedik panggil la sayang ke, darling ke. haha.
9.  Korang nak kekalkan panggilan manje tu lepas dah jadi laki bini nanti atau tukar jadi “Abang”?
-entah. tak fikir lagi. boleh? hoho
10 . Bagaimanakah ayat yang selalu jadikan doa supaya hubungan korang dan pasangan kekal ?
-"ya Allah, Kau peliharalah hubungan kami sehingga ke pintu syurga". ayat cliche kot ni. haha
11.  Korang rasa korang nangis tak saat bergelar isteri dan menjadi milik dia selamanya, didunia dan Insya’Allah di akhirat ?
-maybe. sebab aku kememeh, cengeng, emosi terlebih. senang nangis. haha. mesti cair eyeliner or mascara nanti. -______-" 

so tu je la kot. tq cik dell :))

Friday, November 11, 2011

photoless friday

tetibe aku cam rase belog ni tak menarik sangat. kurang gambar kan?

well, dulu aku memang camwhore, mase zaman UM lah. digital camera memang sentiasa ada dalam beg. just in case if pegi jalan-jalan, for sure nak bergedik camwhoring dengan girlfriends.

but i realised this. when i started to lovey-dovey with akmal, i less camwhoring. akmal is not the type yang suka bergambar tak tentu pasal. and bukan jugak yang jenis amik gambar aku. like, tetibe jadi sweet and candid gambar aku tengah makan. something like that. no he is not. -________-''.

dia candid gambar aku muka macam bibik tengah gigik jahit veil, ade lah. sungguh tak romantik. -______-''

so, makin lama, aku pun macam dah kurang bergedik amik gambar. contoh macam ni, mase pegi fitting hari tu, dah ingatkan diri nak take some pics so that bole upload kt belog. tapi end up memang tak ingat lansung. haha. pastu menyesal.

and thats explain why i lack of update of my wedding prep. padahal progress dah 80%. tinggal benda yang cenonet kecik-kecik aje nak kene prepare last minit.

tapi ok la kan. suprise sikit kan? haha. *bajet ade orang bace la belog ni*

weekend ni tak balik muar.
-dah set appointment for facial esok.
-start next week, seriously kene pegi gym and start diet!!!!!

42 hari lagi!!! wohooo

Tuesday, November 08, 2011

i am 25 !

for a quater of century. alhamdullilah. still breathing.

on leave today. nothing is happier to be with my family on my born day.
request mak masak sedap-sedap untuk aku hari ni.
*memang mak masak sedap2 pun. sebab tu balik muar je naik 1 kg. ughh*
tapi hari ni ikut selera aku la nak makan ape kan. hehe.

thank u to those who wished me on fb, email, twittter, sms, bbm, whatsapp.
what a life wihout the technology. hoho.


short update:
-fMIL request aku pakai tudung on majlis tandang. aku ok je. hehe. macam comel jugak pakai tudung. *jgn lempang pls* insyaAllah. ade niat nak fully bertudung after married. eceh.
-so semalam, isnin, pergi tgk baju kat butik seremban tu. nothing fancy me. so i decided pakai baju yang arwah abah akmal belikan tu. and suit well dengan baju akmal. so, majlis tandang, baju adelah yang ditempah khas. kelas kau. majlis sanding pun baju sewa je. hehe
-pening pulak fikir pasal cuti. sebab 3 majlis aku ni time frame jauh-jauh. so x dapat la nak cuti sekaligus. kene amik sikit2.
-tak decide untuk honeymoon lagi. entah. tak tau nak pergi mane. sebab cuti tak berapa nak banyak. perlu ke honeymoon? pergi short trip and escape ke tempat best tu kira honeymoon jugak la kan. hoho
-barang hantaran semua dah setel. tinggal nak beli buah and coklat aje. sireh junjung pun pakai sireh artificial je. lepas tu bole jual or recycle kat sedara mara.
-kad next week siap. tak sabar nak tengok.bab kad ni memang surprise gila ah sebab tak tau design ape, wording, map etc. yang aku tau nk color creamy white. harap2 cantik and takde salah.
-raya haji orang pergi buat korban or jalan raya. aku pulak, dengan mak, kakak and niece pergi KL. hahah. shopping kat ikea. sengal tak? haha.
-beli frame utk guestbook and then pasu 99sen untuk centerpice.

ok dah. short la sangat. panjang berjela dah.

hiks.

k. bye

Sunday, November 06, 2011

Diy veil u ols

Skit pinggang. Sakit belakang. Gigih la konon nk DIY veil. Potong, jahit. Bukak balik. Tak lawa. Hahaahahaha.

Adoi. 3 hari 3 malam tak siap-siap lg. Macam nk give up pun ade. Duhhhh

Berapa hari lagi?

Tak nak tau please. Cuak.

K. Bye