Saturday, December 31, 2011

solemnization flow

2011 was such a memorable year. indeed!

so before 2011 ended soon, let me summarize to u all my nikah day.

venue     : my home at Lavender Heights, Senawang, Seremban.

it was a small event between families. closed2 pun we had around 250 guests. sedara ramai sangat. hu. nasi tak cukup, kene masak lagi. nasib baik lauk banyak. hu. untuk majlis nikah ni, family masak sendiri jek. 
menu: nasi putih, ayam masak merah, gulai daging masak lemak cili padi, tempoyak kuning daun kayu, ikan masin, sayur campur. with tembikai and air sirap. thats all. tapi..............majoriti tambah nasi dan lauk 2x. sebab sedappppppppppppp sangat2. hehe.termasuk pengantin -___-"

a night before memang bz gile la kemas rumah, kemas bilik, siapkan hantaran lagi sikit2 tu, pergi buat henna.

malam tu tak bole tido sebab.....tah x tau nape. nervous sgt kot. haha. tapi paksa2 diri jugak untuk tido.

on the day, 24 December 2011,
5.30 am - dah bangun.
8.00 am - start make up
10.00 am - dah siap make up.
10.45 am - rombongan akmal sampai. 
11.00 am - tok kadi sampai
11.40 am - selamat nikah.

then amik2 gambar, gelak2, amik gambar lagi. bergedik2. 
pastu jumpa sedara mara, salam-salam.
pastu makan.

dah. simple jek kan. hohoh. 

i tried to keep all my ceremony se-simple yang boleh. tak nak yang terlalu grand and the vast sampai menyusahkan diri sendiri. perkahwinan itu sepatutnya menyenangkan. bukan lagi nak menyusahkan kite. tak payah nak pening2 sangat pasal majlis. buat ape yang mampu je. jangan nak ikut orang lain. rezeki masing-masing.  

lepas ni review ape lagi?

eh, lagi 2 minggu nak bersanding. nervous? takkkkkkkkkkk. seronokkkkkkkkk.

ni yg best kalau dah nikah dulu. ape nak jadi mase sanding tuh,lantak la. sebab dah nikah awal2. hahahahha.

ok, janji lepas ni i revies satu-satu k. dah ramai yang email and tanya pasal majlis nikah i ni. tapi xdptgmbr dr OP lagi, tak best lah nk citer xde gambar. hu. 

ok.

selamat tahun baru 2012!

bye.

Monday, December 26, 2011

teaser : solemnization

sempat lagi on twitter sebelum akad. haha

facts:
-still panggil mak akmal as makcik lagi. and so do akmal. still pggl my parents pakcik and makcik. yang x bole blah our parents pun still bahasakan diri as pakcik n makcik. tak biasa lg. takes times kot nk ubah. haha. MIL said, takpe. sanding x habis lg. ade maaf. hehe
-oleh kerana jarak rumah yg gileeeeeeee dekat, akmal balik solat, berak, mandi, tukar baju, semua balik rumah mak dia. haha. aku pn sama.

hiks. ok tu je for now. nnt i review lg ye. bye.

Saturday, December 24, 2011

i'm a wife!

im a wife now to beloved husband, akmal rais bin ridzuan.

alhamdulillah...

ok. busy nak kemas rumah.

daaaa

Thursday, December 15, 2011

8 !


he is not romantic at all but...
simple things like this make me smile to ears.

rase macam bole terbang.

hahhaha.

ok.

LAPAN hari lagi.

bye.

Tuesday, December 13, 2011

10 days !!!


nervous jugak ni. haha.

sebab:

-mini dais nikah terkontang-kanting lagi. baru half je siap.
-tak dapat cuti awal. coz on 21st december, ada taklimat pasal SBPA. and kene sain2 semua. bole je aku nk sain awal-awal. tapi takut PT kt sini misplaced fail aku ke. mane tau kan. dah banyak2 macam tu. macam2 bole jadi. 
-tak bole nak continue cuti pas nikah lama2. sebab 28 dan 29 ade keje. last time aku arranged one event, and aku pergi bandung. pastu arrange jamuan raya, aku pegi induksi. kali ni arrange CME course. tapi nk cuti kahwin. macam risau je kalau aku takde attend sendiri. hiks. terpaksa korbankan cuti. cuti lama pas habis semua majlis bulan 1 nanti, bole?

lagi apa?

oh, belum kurus lagi -____-"

lagi nak dekat ni, nafsu makan macam membuak-buak pulak. tak bole handle, asyik lapa je, nasib baik bole tahan lg sebab fikir nak pakai baju kawin takut tak muat. haha. so, just makan nasi sekali sehari je. malam tak makan. hehe.

hantaran semua dah settle. 
dah inform OP and remind them.
dah inform MUA.
baju dah siap. veil settle. tudung, belasah je tudung awning tu walaupun tak minat sgt -___-"
inai, dah dapat inai mekah dari kak kiah yang baru balik haji. wehoooo. dh try kat tangan maseela. jadi oren-oren sikit. ok le tu. mls nk pikir lg dah.

lagi? sah2 memang pelamin yang tak siap lagi. nak pass over kt mak or kakak, macam takde keyakinan je nak suruh diorg.-_____-"

ni la padahnye kalau semua nak buat sendiri. duhhh.


Friday, December 02, 2011

3years3months3weeks

we started as friends. really closed friends. i even helped him to tackle a girl before. hihik

now its been 3 years 3 months and 3 weeks since the day we tried to make it as a couple. hihik. yeah. we tried. and trying. and still trying. so hard. till we make it. to present. where we cant be separated anymore. till death. insyaAllah.

ok enough mushi time

received our invitation card already. yeayyyy!! so happy!

remember i said, i did not involve in the process. all done by fMIL. i only said i want natural color. i think she showed me the design before. but cant remember at all.

we combined the invitations for both events. i personally think this is a cheaper way to save cost. at first i wanted  a simple one piece card. obviously this idea was rejected by who else, my parents. hehe.

then fMIL suggested us to combine cards. so we agreed and let her decides everything. we only gave her our address, map and full name. thats all.

the vendor is LH creative. the owner of LH creative is my fMIL relative. so dapat la harga special. if not, 1 piece of this card should be around 1.50. but alhamdulliah, we get the price a lot more cheaper =)

and the cards are finally ready!

anyway, this is our wedding invitation card. no teaser2.


 i love my cards to the max. its gold color. and i think they are so exclusive. hehe. a lil bit old taste, but who cares. yang penting, my parents and fMIL suka. thinking of it, peratusan kad to be distributed to our parents' friends are more than our friends. so biarlah card tu ikut taste diorang. ye tak?

perasaan tengok kad kahwin nama sendiri?

macam tak caya. betul ke nak kawin dah? kawin sekarang je la nak? haha.

dushhh. lempang sebiji.
k bye.

p/s : sape2 nk dtg wedding i, and nak card, sila bg alamat. ceecececey bajet retis la tu ade org nk dtg wedding i. perasan habis