Tuesday, January 03, 2012

nikah review : henna

ok. nak start review pasal majlis nikah hari tu.
but, bear with me, nothing yang extravaganza pun dlm majlis i. it was so simple.
so if u looking for something yang mahal2 in my blog, untuk buat reference, sorry ler. memang takde. hakhak.

1st of all.

introducing u my henna.
selalu korang buat henna mesti siap tangan and kaki, almost rm100-150 kan?

mine?

untuk henna kaki and tangan only at RM45 aje. (lukisan henna kt tapak tangan takde)

yes. RM45.



abaikan kecacatan kaki ku itu. haha
sebelah tu mak mertua i. dia teman g buat henna ni sebab dia yang tau kedai ni -______- heehhehehe

tips berjimat (dan kedekut) :
pergi buat kt kedai henna tu. if panggil dtg ke rumah, akan charge extra. plus, kau kene bayarkan utk orang yg nk berinai jugak pastu suh perantin sponsor -____-"   sebelum jd bridezilla baik jangan cari pasal. choose a simple design. aku memang tak suka yang sarat2 sangat tuh. buat ape mahal2 sgt. nanti lama2 hilang jugak. rugi je kan. setakat nk buat syarat je inai ni. nak cantik dlm gambar ;p tak payah nk lukis henna sampai lengan sangat. and tapak tangan pn tak perlu kot. bole kira berapa keping gambar kahwin yang OP snap gmbr tapak tangan. -____-"

warna pn ok. sedap mata memandang. hu

so yang lukis2 utk tangan rm10, 2 tgn rm20 lah.
10 inai jari tangan rm10 jgk.
kaki pun rm10. 2 kaki rm20 la.
patutnya rm50.

aku kan muka tak malu. dah murah pn, mntk diskaun lagi. hahaha

so dapatlah rm45.

murah kan?

kat mane?
hema bridal and hair salon, senawang, seremban.
tau tak tesco baru yang dekat plaza tol senawang tu? ha. masuk dalam simpang tu lah (bukan dalam tesco -__-")
owner nye cindia. dia pakai inai pakistan. cepat kering. 1/2 jam dh merah.
ni contact number dia. 016-3437509 (mrs hemadevi)

orait. tu je dulu.

babai.

5 comments:

nurul izayani said...

comel,hehe..

hidayah hiddensity said...

tahniah on ur wedding day! pandai u bg tips henna murah tapi cantik!

HERNANIE said...

izayani, thanks :)

hidayah, tq. tips based on my experience yg x seberapa ni. hu

erin moshimoshi said...

buat kat mana ?

sharz syaz said...

cantik!! tapi saya dah book inai yang 100++ ..baru baca entry awak... hukhuk..