Monday, January 09, 2012

nikah review : make up

make up nikah ni mmg fening jugak la nak cari. nk yang ok. tapi murah. akibat asyik survey2 je tapi tak book, most of tukang make up yang aku nak, dah fully book. sobs

last2, terjumpa akak ni http://anisft.blogspot.com/
aku panggil kak anis je.

bila scroll2 page dia, ade cam 2-3 org kawan aku amik make up dgn dia.

email dia. and dia bole slotkan 1 session utk aku. since aku nikah je. and time nk make up ialah pagi. sebab tengahari dia kene g tmpt lain nk makeup sanding pulak. tapi sebab sama arah, so dia accept je lah.

and transportation free. sebab org yg nak sanding u dh bayar utk dia dtg area n9.

so, aku jimat dh kat situ. hahahha. terer amik kesempatan. jgn ikut perangai ni tau.x baik amalkan selalu.=P

senang gila ber-bisnes dgn akak ni. reply email dgn sms pn cepat jek. pastu tak memaksa buat payment. aku confirm dgn dia. tp byr booking fee pun lepas gaji, like a month after confirm kot. hahah. tapi dia x kesah. tu yg aku suka tuh. hu

2-3 hari before majlis nikah, dia call. aku mmg totally lupa nk follow-up dgn dia. bole? haha. nasib dia call aku. dia inform akan arrive rumah aku dlm kul 8 camtu.

on the day itself, aku ingat akak ni mesti lewat punye lah. janji melayu kan. aku rilek2 lagi. dekat kul 8 baru aku hegeh2 nak mandi.

tapi mmg silap besar lah. memang kul 8 tepat akak ni sampai rumah aku. amik ko. kelam kabut mandi. hahhaha.nk pakai contact lens lg.

note: aku pakai lens sbb rabun. bukan sebab nk tukar warna mata jadi kelabu. tak minat dek non. sorry. i prefer originality. hiks.

request kt akak ni, x nak cukur bulu kening. dia ckp ok je. tapi still nk kene kemas2 sikit. bulu mata tak pernah seumur hidup ber-trim. macam belukar -___-'' so dia cukur sikittttttt je. yg aku rase mcm x cukur pn. so, de la beza sgt. hehe.

akak ni siap pakaikan veil and tudung sekali. pandai je dia letak kt kepala aku. padahal sebelum tu aku try veil dgn tudung, asyik failed je. mst x lawa. asal dia letak skali je terus lawa? heh

dah la. byk cakap jek. ni hasil nya.

muka x make up


mase majlis nikah.

what do u think? 

aku cam tak pandai  la nk menilai hasil make up ni. sebab aku bukan jenis yg ber-make up sgt pn. tapi mak mertua, mak aku, and semua makcik2 and cousins cakap lawa. so aku pn feeling lawa la hari tu. hehe

ok. dah. bye

p/s: akak tu letak nama aku wani kt blog dia. kak, nani la. bukan wani. sobs.


3 comments:

Puan Simply Syeeda said...

sweet & lovely :)

oshinz said...

cantik! memang boleh feeling ratu terus. hehehe.

hidayah hiddensity said...

kita pun kak anis =) service tiptop 10/10 markah kita bagi.makeup lembut cam nak tido je rasa... hehe btw, u cantik!