Tuesday, February 14, 2012

wedding review : the photographers

hi gorgeous.

from now on, i akan review one particular topic in my my wedding serentak. last entry dh review OV. as i amik OV only for nikah jek.

sekarang, nak cerita pasal OP.

remember that i had 3 events yg jarak masa nya agak jauh. so,

for nikah at seremban , i hired G.i photoshoot.
reception at muar, Critical Episode.
reception at seremban, again G.i photoshoot.

1st up, G.i photoshoot. i booked for shoot and burn. jumpa diorg masa pameran pengantin kt pusat kraftangan jalan conlay. that time, mmg i dah plan nk amik shoot n burn saje. so i survey photography company yang bole bagi harga termurah untuk datang ke seremban. cantik or tak lain kira coz i akan edit gmbr sendiri.

so i pn booked la dgn G.i ni. but......PR wise after booking tu memang mengecewakan sikit. lagi seminggu nak majlis nikah, i yg kene follow up. call dah la susah nk jawab. sms pun. i nk tnya la sapa photographer i nanti. i yg kene mintak no phone OP tu. patut nya diorg la yg bgtau siap2 kan. mau nye jadi bridezilla nanti. heeeeee

on the day, they sent arif rahaman as my OP. he's ok. datang pun awal. on time. so, tak kesah la PR bad sikit janji kau datang. hehe

some pictures captured by arif

- masa nikah



- masa bertandang seremban



i dapat complete dvds for both events kt seremban right after 2 weeks lepas majlis bertandang seremban. as promised.

lastly, for muar's reception. i hired Critical Episode (CE). CE ni ade 3 orang member. diorg ni dari JB. i pn tak ingat la camne i bole jumpa fb diorg. i booked CE lepas i booked G.i.

gmbr2 from G.i semua nya macam pose sopan2, romantik2.. so i wanted something different for muar's. i nak pose yg gila2, happy2 pulak. so i pun contact la remy  CE ni.. jumpa kt angsana. byr deposit.

on the day, they come early. THEY. yes u read me. i bayar harga untuk sorang OP je. but, diorang datang BERTIGA. sebab kebetulan mase tu semua free. lucky me !! hehe. dengan diorg ni, siap pergi outdoor sekali. where as, dgn G.i takde outdoor.

diorang ni memang best gila. kepala semua happy2. so memang bole ngam la.
p/s : it not mistaken, semua pun belum kahwin. tp remy br je got engaged last week. tahniah yo!

some pictures captured by CE

-during bersanding muar


complete dvds pun dapat tepat 2 minggu lepas majlis muar.

fyi, gmbr2 kt atas tu i print screen from my photobook software. dah submit order to photobook malaysia. tak sabar nak tunggu album photobook siap.

i beli voucher ni last year.
17.5'' x 12'' photobook pro XL size. 80 pages. harga asal ialah rm1125. tp promotion masa tu ialah rm228 sajo. so ape lagi, rembat la kannnnnn.

penjimatan berganda.
for the record. total damage for photogphers G.i + CE ialah rm2050 (plus the transportation cost coz sorg from KL, sorg lg from JB). tambah dengan photobook ni ialah rm228. u do the maths.

so for 3 events + 1 album 80 pages ialah lebih kurang rm2300 saje.

orang lain bayar berapa?

haha. happy. plus, bole bawak kehulur kehilir photobook tu tunjuk kt sedara mara sebab tak berat macam album yang tebal baling kucing pun kucing penyek.

ok. thanks. bye

4 comments:

R.R.Z said...

lawa dua2 belah pihak..



*dear, kamu punye side seremban ni amik kat mane..cantik juga*


(pening kepala duk survey2 butik kat seremban)

HERNANIE said...

tenkiu :) hehe. belah seremban ni butik kwn MIL. i pn x sure ape nama butik tu. nnt i tanye no contact nye ok.

R.R.Z said...

da bc review pelamin semua.
cntiknyaaa..mini pelamin tu.
alangkah bahagianya kalau ade masa+kreatif mcm kamu.


tengkiu2..
yeay

HERNANIE said...

ade email x? nk bg u contact number butik yg buat pelamin seremban i tu. hehe