Thursday, April 26, 2012

rezeki :) 5 weeks.

helo helo.

lame gila kot menyepi. sorry lah. lepas kahwin je, takde mood nk blogging sgt. selalu nye blogwalking je. tgk update2 terbaru orang lain. such a stalker. kehkehkeh.

me and husband, we are still LDM. perit, sakit, sedih. bila tengok orang lain lepas dah kahwin dapat duduk sama2 dgn husband memasing. me, everyweek kene travel to muar and seremban. husband so far belum penah datang jb lagi, except ade sekali tu, pergi wedding kawan dia, so dia hantar la i balik jb skali.

ramai orang tanya, nape tak husband je yang dtg jb. kesian kt aku yg kene ulang-alik. reasons are, his mum sorang2. his younger brother is still studying kt terengganu. seriously, me also kesian tgk MIL. isnin-khamis, duk umah sorang. she cannot drive. so pegi keje naik cab. weekend we all balik, we all hantar la dia pergi beli barang or hal-hal lain. bila time nak balik, sayu je hati tengok dia.

and husband, as anak sulung, kene la take care kt his mum. plus, MIL, dah jatuh no.2 skrg. 1st, is the husband. 2nd, ur husband's mum. 3rd, baru la  mak kita and ayah kita. tak gitu?

and i am not complaining at all. sometimes, mmg rase penat. tapi husband selalu ingatkan, pengorbanan sebagai isteri, anak dan menantu tu ada ganjaran yang Allah akan bagi. :)

after 4 months married, and takde ape yg lagi menggembirakan bila tengok ni,


clear double line! heheehe. Alhamdulillah!

actually ni upt yg ke 4.

1st day missed period terus buat upt. memula 1 line je. pastu petang pas balik keje tengok2 macam ade faint line. tak puas hati. esok nye try lagi. pn sama jugak. then buat blood test beta HCG. 129.6. lebih dr 5. so mcm pregnant kan. esoknye buat lagi upt. baru la nampak line T tu terang sikit, tp still x bape gelap mcm kt atas. hu

gmbr upt atas tu time 5week. kira2 sendiri jek. guna pregnancy calculator kt babycenter.com. and kalau ikut calculator tu, due is 24/12/2012. it will be our 1st anniversary!!!!

till then. take care peeps.

9 comments:

nurul izayani said...

tahniah nanie!! :) hepi 4 u..

Suria said...

tahniah!
bestnyeee... :D

Schaz said...

congratz babe! semoga perjalanan lagi 7 bln lebeh nanti selamat semuanya..=)

Ms. Fiena said...

fuiyoooo. part yg jatuh kat anniversary tu yg syiokk tuuu. congrats by the way!!

R.R.Z said...

wahh,tahniah awk!!

Lara is me said...

tahniah dear.alhamdulilah....

nadiah said...

nani...congrats!! best nye nanti kite jadi auntie hehehe

Schaz said...

tahniah! semoga perjalanan 9 bulan bahagia hingga ke akhirnya..=)

hidayah hiddensity said...

tahniah dear! lebih kurang sama ngan I la.. mine insyaallah due on 26 dec 2012 =)