Tuesday, June 26, 2012

Home sweet Home ;)

Bersiaran dari bumi hang tuah.

Dah almost 2 Weeks start kerja kat hospital Melaka. Banyak benda nak catch up. Sebab kene posting kat lab hematologi. Lama dah tinggal ilmu hematologi tu. Banyak nak kene studi balik. Bab2 QC tu satu hal pulak. Pening tengok graf tu semua. Tsk ;'(


Now me and husband menyewa kat taman semabok perdana. Location sangat lah strategik. Tepi lebuhraya amj. So husband nak perg keje kat Muar straight jek. Aku plak Kalau nak pergi Melaka gh cuma kene u-turn and straight je jugak. Just tempuh 2 traffic light je. Pastu dekat dengan tesco, jusco yg siap ade gsc. Huuuu.

Rumah dah almost complete lah dengan basic things. Bedroom set, sofa, tv, dapur, peti ais, mesin basuh and kitchen cabinet. Tinggal nak hias-hias sikit and tambah benda2 kecik

Meja bulat putih tu ialah meja husband main dota. -___-"
Kene letak tepi sliding door sebab nk tarik coverage yes4g. Dalam rumah x bape nk ade line nye. Hu.

Sofa 3 seater jek. Yang L shape tu.
Langsir mak bagi. Yang 5 tahun lepas punye langsir raya. Jadilahhhh.

Dapur. Peti ais comel jek. Ahhaha. Kecik jek.
Meja makan pun yang 4 seater tu je.

So, tu je la kot.nak dekat raya nanti baru hias lebih sikit. Husband cakap x yah hias lawa-lawa or pasang carpet. Dia rimas. Tsk. Sabo je lahhhhh

2 comments:

nurul izayani said...

kemas rumah awak..rumah sy bersepah dgn barang..malas nk kemas..haha..sbb nk pindah tak lama lagi..

AziziAziz said...

Congrats dpt pndah mlaka n pndh umah br.. jd org melaka la ko skrg..

Doa kan ak jd org mlaka jugak..hehe..