Saturday, June 30, 2012

My pregnancy so far.

Alhamdulillah. Entering my 14th week now. Early 2nd trimester. Baru je buat buku pink kt KD semabok. Hu. Kene bebel jugak la dgn nurse sbb buat buku lambat. Tp buat pekak telinga je. Ahhaha.

Anyway, this is my 1st scan during 11th week.


EDD dalam 24-27 december 2012. Hu. Hujung tahun sangat dah tu.

Anyway, mase 1st trimester
-xde loya2 or morning sickness. Bole makan ape je.
-kecuali ade gastrik yg melampau mase pregnant ni. X bole biar perut kosong. Kalau dah masuk angin, sendawa angin tak henti, mula lah muntah asid perut, kuar cecair kuning tu skali. Ughhh seksa jugak time tu. makan ape pun lepas tu muntah balik.
-so kene jaga makan. Thats explain why i gained 3kg. 1kg each month. Hahahah. Bahaya ni.
-jerawat plak bermaharajalela. Dahi, pipi, hidung, tepi mulut. Ughhh. Bersepah ok jerawat ni. Memang pengaruh hormon sgt la ni kan. Sbb before pregnant, memang susah nk naik jerawat muka ni. Even tough masa period. Sedih tgk muka sekarang. Husband pn cakap muka makin teruk :(
-so far, xde masalah nak masak, goreng2 or bau makanan. Bedal pe saje. Masak pun ok. Lepas balik keje, larat lagi la nak masak. Perut husband pn makin lama makin naik. Ahhahahhaha.

Ok tu je. Bye. Hu

4 comments:

Puan Simply Syeeda said...

tahniah dear! take care..

cik chinta said...

tahniah(:

BAIZURA NATASHA said...

congratss

LisaLisut said...

we have the same symptoms.hehe. mkn kerap tp kuantiti skit ok. kalau x nt perut kosong tu yg muntah asid tu.huhu perit.dh rasa aritu trus serik.