Wednesday, January 25, 2012

i'm a NOMAD

weekdays or working days - JB
weekends - muar, then seremban. sometimes, balik muar semula.

pakaian dah bersepah sekarang. merata dah baju aku. bayangkan aku ade 4 rumah sekarang. JB, Muar, Seremban rumah akmal, and also my parent's. hari tu kemas-kemas baju. tetibe monolog sendiri.

"eh, mane pergi baju yg warna biru tu? oh kt rumah muar."
"eh ade lagi 1 baju warna peach hilang. mane? oh kt rumah seremban. "
"rumah seremban yang mane? oh rumah akmal"
"eh tapi macam ade kt rumah  aku (seremban) je"
"eh entah lah. beli baju baru je la"

one good reason. see? heheh T_T

penat. memang penat. sometimes balik naik bus aje. sometimes, drive sendiri. so far lepas kahwin, akmal tak pernah datang jb nk jemput aku or whatsoever. (except mase datang nk fitting baju sanding muar hari tu) sebab costly. nk datang, duit, nak balik pun duit. macam membazir aje kan. takpe lah aku sacrifice balik sendiri je. tu pun selalu nye akmal yang belikan tiket bus or isi minyak fuel tank. gitu kau. hahah.

on the other note, aku still panggil husband as akmal lagi. and he also calls me by my name, nani. haha. susah nye nk ubah. time depan mak dia, pggl la sayang ke. sebab nk nmpk sopan sikit. kang panggil husband "akmal!" mcm tak sedap pulak mak mentua dengar. hiks. pastu dia mengada suruh panggil abang. i was "eewwww abang????" errrkkkkk tergeliat lidah. haha.

cepat lah dapat transfer...

Wednesday, January 18, 2012

post mortem muar's reception

overall, majlis berjalan lancar. takde major problem sangat.

nasib baik aku dah nikah awal-awal. so takde la kelam kabut ribut sangat. rilek and steady aje.

tapi, biaselah. mane-mane majlis pun mesti ade sikit flaw. tapi aku malas nak amik kisah sangat.

kesimpulan nya, banyak betul sedekah aku dah buat mase kenduri aku tu (fikir positif aje la). hahahaha. baju sponsor, centerpiece, lantern, memang banyak betul benda free. aku takde la harapkan balasan pape. takde pun. doa2 aje lah rezeki dari segi lain mencurah-curah. cth: dapat transfer cepat ke. hehe. harap2 rezeki kami suami isteri and also rezeki parents aku mencurah-curah tak putus-putus. aminnnnn~


k. tu je.

till then ~

Tuesday, January 17, 2012

teaser : outdoor photoshoot




i had a super talented and creative OP team foe muar's reception.

will review about them later.
till then. 

bye.

Sunday, January 15, 2012

teaser : muar's reception

 photo credit : sarah's fb.

k. bye

Monday, January 09, 2012

nikah review : make up

make up nikah ni mmg fening jugak la nak cari. nk yang ok. tapi murah. akibat asyik survey2 je tapi tak book, most of tukang make up yang aku nak, dah fully book. sobs

last2, terjumpa akak ni http://anisft.blogspot.com/
aku panggil kak anis je.

bila scroll2 page dia, ade cam 2-3 org kawan aku amik make up dgn dia.

email dia. and dia bole slotkan 1 session utk aku. since aku nikah je. and time nk make up ialah pagi. sebab tengahari dia kene g tmpt lain nk makeup sanding pulak. tapi sebab sama arah, so dia accept je lah.

and transportation free. sebab org yg nak sanding u dh bayar utk dia dtg area n9.

so, aku jimat dh kat situ. hahahha. terer amik kesempatan. jgn ikut perangai ni tau.x baik amalkan selalu.=P

senang gila ber-bisnes dgn akak ni. reply email dgn sms pn cepat jek. pastu tak memaksa buat payment. aku confirm dgn dia. tp byr booking fee pun lepas gaji, like a month after confirm kot. hahah. tapi dia x kesah. tu yg aku suka tuh. hu

2-3 hari before majlis nikah, dia call. aku mmg totally lupa nk follow-up dgn dia. bole? haha. nasib dia call aku. dia inform akan arrive rumah aku dlm kul 8 camtu.

on the day itself, aku ingat akak ni mesti lewat punye lah. janji melayu kan. aku rilek2 lagi. dekat kul 8 baru aku hegeh2 nak mandi.

tapi mmg silap besar lah. memang kul 8 tepat akak ni sampai rumah aku. amik ko. kelam kabut mandi. hahhaha.nk pakai contact lens lg.

note: aku pakai lens sbb rabun. bukan sebab nk tukar warna mata jadi kelabu. tak minat dek non. sorry. i prefer originality. hiks.

request kt akak ni, x nak cukur bulu kening. dia ckp ok je. tapi still nk kene kemas2 sikit. bulu mata tak pernah seumur hidup ber-trim. macam belukar -___-'' so dia cukur sikittttttt je. yg aku rase mcm x cukur pn. so, de la beza sgt. hehe.

akak ni siap pakaikan veil and tudung sekali. pandai je dia letak kt kepala aku. padahal sebelum tu aku try veil dgn tudung, asyik failed je. mst x lawa. asal dia letak skali je terus lawa? heh

dah la. byk cakap jek. ni hasil nya.

muka x make up


mase majlis nikah.

what do u think? 

aku cam tak pandai  la nk menilai hasil make up ni. sebab aku bukan jenis yg ber-make up sgt pn. tapi mak mertua, mak aku, and semua makcik2 and cousins cakap lawa. so aku pn feeling lawa la hari tu. hehe

ok. dah. bye

p/s: akak tu letak nama aku wani kt blog dia. kak, nani la. bukan wani. sobs.


Tuesday, January 03, 2012

nikah review : henna

ok. nak start review pasal majlis nikah hari tu.
but, bear with me, nothing yang extravaganza pun dlm majlis i. it was so simple.
so if u looking for something yang mahal2 in my blog, untuk buat reference, sorry ler. memang takde. hakhak.

1st of all.

introducing u my henna.
selalu korang buat henna mesti siap tangan and kaki, almost rm100-150 kan?

mine?

untuk henna kaki and tangan only at RM45 aje. (lukisan henna kt tapak tangan takde)

yes. RM45.



abaikan kecacatan kaki ku itu. haha
sebelah tu mak mertua i. dia teman g buat henna ni sebab dia yang tau kedai ni -______- heehhehehe

tips berjimat (dan kedekut) :
pergi buat kt kedai henna tu. if panggil dtg ke rumah, akan charge extra. plus, kau kene bayarkan utk orang yg nk berinai jugak pastu suh perantin sponsor -____-"   sebelum jd bridezilla baik jangan cari pasal. choose a simple design. aku memang tak suka yang sarat2 sangat tuh. buat ape mahal2 sgt. nanti lama2 hilang jugak. rugi je kan. setakat nk buat syarat je inai ni. nak cantik dlm gambar ;p tak payah nk lukis henna sampai lengan sangat. and tapak tangan pn tak perlu kot. bole kira berapa keping gambar kahwin yang OP snap gmbr tapak tangan. -____-"

warna pn ok. sedap mata memandang. hu

so yang lukis2 utk tangan rm10, 2 tgn rm20 lah.
10 inai jari tangan rm10 jgk.
kaki pun rm10. 2 kaki rm20 la.
patutnya rm50.

aku kan muka tak malu. dah murah pn, mntk diskaun lagi. hahaha

so dapatlah rm45.

murah kan?

kat mane?
hema bridal and hair salon, senawang, seremban.
tau tak tesco baru yang dekat plaza tol senawang tu? ha. masuk dalam simpang tu lah (bukan dalam tesco -__-")
owner nye cindia. dia pakai inai pakistan. cepat kering. 1/2 jam dh merah.
ni contact number dia. 016-3437509 (mrs hemadevi)

orait. tu je dulu.

babai.

Monday, January 02, 2012

new me =)

at my first day of work in 2012. hehe.

hubs said im cute. i think so too (wekkkk perasan!!) haha

so plan dh change. will be wearing hijab on my reception. melepas la angan2 nak pakai cucuk sanggul mase wedding. hehehe

nak pakai pashmina lilit2 ni hari2 gi keje macam leceh jugak. so lepas ni kene beli banyak2 tudung express tu. sarung aje. sonang. pahsmina lilit2 ni pakai jalan2 ok le kot. hu.

tak sabar nak friday (padahal baru je hari isnin!) LDM memang macam ni lah. -___-"



miss u husband!

nak review satu2, tp kemalasan! heh.

janji sebelum beranak, i review semua ok (no, i tak pregnant. gilo ko. baru 1 week kahwin. hahaha)

k. bye

LDM not good, u know it.

12.06 am.

2/1/2012

sigh. i cant sleep.

just now i slept for the whole journey from muar to jb. the whole time. kepala terhantuk tingkap. pun selamba tido lagi -__-"

i miss u husband.

this LDM is really sux.

cant wait to get transferred. pls.

muka ceria nak kahwin. hehe.

ok.

thanks. bye