Saturday, June 30, 2012

My pregnancy so far.

Alhamdulillah. Entering my 14th week now. Early 2nd trimester. Baru je buat buku pink kt KD semabok. Hu. Kene bebel jugak la dgn nurse sbb buat buku lambat. Tp buat pekak telinga je. Ahhaha.

Anyway, this is my 1st scan during 11th week.


EDD dalam 24-27 december 2012. Hu. Hujung tahun sangat dah tu.

Anyway, mase 1st trimester
-xde loya2 or morning sickness. Bole makan ape je.
-kecuali ade gastrik yg melampau mase pregnant ni. X bole biar perut kosong. Kalau dah masuk angin, sendawa angin tak henti, mula lah muntah asid perut, kuar cecair kuning tu skali. Ughhh seksa jugak time tu. makan ape pun lepas tu muntah balik.
-so kene jaga makan. Thats explain why i gained 3kg. 1kg each month. Hahahah. Bahaya ni.
-jerawat plak bermaharajalela. Dahi, pipi, hidung, tepi mulut. Ughhh. Bersepah ok jerawat ni. Memang pengaruh hormon sgt la ni kan. Sbb before pregnant, memang susah nk naik jerawat muka ni. Even tough masa period. Sedih tgk muka sekarang. Husband pn cakap muka makin teruk :(
-so far, xde masalah nak masak, goreng2 or bau makanan. Bedal pe saje. Masak pun ok. Lepas balik keje, larat lagi la nak masak. Perut husband pn makin lama makin naik. Ahhahahhaha.

Ok tu je. Bye. Hu

Tuesday, June 26, 2012

Home sweet Home ;)

Bersiaran dari bumi hang tuah.

Dah almost 2 Weeks start kerja kat hospital Melaka. Banyak benda nak catch up. Sebab kene posting kat lab hematologi. Lama dah tinggal ilmu hematologi tu. Banyak nak kene studi balik. Bab2 QC tu satu hal pulak. Pening tengok graf tu semua. Tsk ;'(


Now me and husband menyewa kat taman semabok perdana. Location sangat lah strategik. Tepi lebuhraya amj. So husband nak perg keje kat Muar straight jek. Aku plak Kalau nak pergi Melaka gh cuma kene u-turn and straight je jugak. Just tempuh 2 traffic light je. Pastu dekat dengan tesco, jusco yg siap ade gsc. Huuuu.

Rumah dah almost complete lah dengan basic things. Bedroom set, sofa, tv, dapur, peti ais, mesin basuh and kitchen cabinet. Tinggal nak hias-hias sikit and tambah benda2 kecik

Meja bulat putih tu ialah meja husband main dota. -___-"
Kene letak tepi sliding door sebab nk tarik coverage yes4g. Dalam rumah x bape nk ade line nye. Hu.

Sofa 3 seater jek. Yang L shape tu.
Langsir mak bagi. Yang 5 tahun lepas punye langsir raya. Jadilahhhh.

Dapur. Peti ais comel jek. Ahhaha. Kecik jek.
Meja makan pun yang 4 seater tu je.

So, tu je la kot.nak dekat raya nanti baru hias lebih sikit. Husband cakap x yah hias lawa-lawa or pasang carpet. Dia rimas. Tsk. Sabo je lahhhhh

Saturday, June 09, 2012

Dapat pindah Melaka :)

Hai. Sorry lah. Sejak kahwin ni memang malas gila nak update blog. Memang macam tu ke? Haha. Sorry la eh. Alhamdulillah. Rezeki selepas baby agaknnya. Dapat transfer ke hospital Melaka. Patutnye start keje sana 4 Jun hari tu. Tapi mintak tangguh 2 minggu. So, 19 Jun lepas exam CTIAC baru offiicialy start. Maybe akan masuk lab hematologi since hematologi takde pegawai sains. Tak kesah la masuk mana-mana lab pun. Janji dah dapat duduk sama dengan husband. Husband tengah carikan rumah. Belum jump rumah yang sesuai lagi. Most iklan kat mudah tu, mesti dah ade orang sewa. Oh.kitorg akan duduk kat Melaka. So husband akan berulang pergi keje pulak. Dia keje kat hospital Muar. Tapi muar-melaka dekat je. Dalam 30-45minit. Ok. Tu je nak update, for the time being. Lepas dah pindah Melaka boleh la update selalu. harap2 jadi rajin lepas ni. K. Bye.