Monday, April 15, 2013

3-4 months milestone

haluuuu lama dh x update. byk ni nk cerita. ok mari mulakan.

- rayyan was admitted to pantai ayer keroh. at 1st high fever till 39 degree. second time 39 degree tu, masuk sub kt bonts and trs shoot ke hosp at 5.00 am. paeds dr gan dtg tgk and ordered x ray. found out he kene pneumonia. poor my baby. started iv antibiotic that morning jgk for 5 days. so bayangkan la i kene stayed kt ward for 5 days. mental tortured ok. even tho rayyan xde la meragam pn. menyusu, tdo and active mcm biasa. tp dh nama nye duk hosp. tension. 1 st day kene share 4 beds room. bayangkan betapa bising nye dgn anak org lain nangis rayyan pn ikt nangis. hahahaha. esok nye br de bilik 1 bed kosong. dh pndh bilik sorg br tenang n selesa. ade cot n bed n sofa lg. so husband pn same tmn tdo kt hosp. haha. nasib baik hubs amik insurans rayyan mmg yg utk 1 bed room. so mummies out there klu nk amik insurans anak make sure yg 1 bed room punye. kite klu warded bilik share x pe. tp klu budak kecik or baby mmg lg selesa yg 1 room. nk dodoi anak kuat2 suara x sedap pn xde spe dgr. hahahah

- rayyan dh boleh roll over or meniarap 4 days b4 he turned 4 months. tu mula2 igt dia dmm sbb nk dpt akal org tua kata kan. tp dh 3 hari x kebah. nasib we all x tunggu lama2 trs g hosp.

- skrg siang2 dh kurang tdo. nap 3x tp kejap2 je. sigh. bdn pn makin slim sbb kebuncitan perut dia dh kurang skit. hahaha.

- mlm still bgn 3x nyusu. nangisssss. hahah. tp lepas tu tdo balik. so far x pnh bgn mlm berjaga ajak main. phewww.

- skrg suka mkn tgn. mcm sedap je tgn dia tu. haha. ke sbb nk tmbh gigi? bila rase gusi dia mmg ade mcm keras2 skit.

- dh pndi nk berborak. balik dr rmh bs selalu nye akan borak2 dgn dia. tny hows ur day, byk main ke, byk tdo ke, ade berak x? seronok x main hari ni. so dia akan babbles mcm story kt kita. non stop dlm 15 minit mcm tu smpi dia pnt. kadang2 smpi jerit2 gelak2 mcm excited sgt. keep continue balas ape dia babbles tu like, ok mama faham, ye keee, lagi??? cerita la lagi, ooooo, siap kita pn buat expresi muka jgk. mcm kite borak dgn org besar. haha. harap2 dia bole bercakap cpt.

- so far xde nipple confuse. bole bottle feed or df anytime. yeay. tp nk botol TT je. klu avent tu dia nk jgk tp mcm main2 skit la. ngeee.

- tdo ape gaya pn x kesah. buai ke x buai ke he's ok with dat. klu dh ngantuk sgt tu letak je kt tilam tepuk2 skit dh tdo.

- still x nk pacifier. yeay. tp kt rmh ade je standby paci TT dgn NUK incase dia ssh nk lelap, sumbat paci smbl buai. cpt skit dia tdo. huhu

- hari tu stay kt kl. tdo hotel prince sbb ade kursus kt hotel tu. mse dlm lif ade omputih 2 org. we all semua senyap la. dlm lif kan. rayyan tgk omputih tu atas bwh pastu dia " hu aaa tatata". menegur la tu kot. hahahah. they said rayyan very alert. mane x alert nye. x pnh tgk omputih. hahhaaha. mst la dia pelik skit.

ok tu je. nnt ade free time i blog lg. taaaa