Thursday, June 19, 2014

hello rumah baru ;)

hai.

lately I feel moody, senang nak marah. menstrual dah lambat about 3 days. UPT done tp negative. 2 kali buat UPT both negative. haha. i'll wait until end of the month. if still no menstrual kene la g cek. coz I never had my menstrual late. always on time. tp bila UPT negative ni yg buat aku seram sejuk. takut benda lain je nanti.

treatment h. pylori dah habis. 2 weeks gigih habiskan all d meds. tp ade sikit2 yang terbabas. susah ok nak maintain. that is why I never had any supplement more than 2 weeks. lepas 2 weeks semua ke laut. omega beli dari farmasi tu ade sebotol tak makan. hahah. hadoiii ape nak jadi tah.

in terms of rumah baru:

kene tunggu untuk pindah masuk lepas raya. we aim end of august mesti kene pindah. sebab july dh start bayar rumah. yang untung nya masa bulan puasa ni boleh lah borong sofa lampu kipas langsir segala sebab nak promotion untuk raya kan. for sure banyak diskaun.hehehe.

KC, wardrobe tgk rezeki. kalau saham luster naik bole buat. kahkahkah. kalau tak tunggu dulu.

actually rumah ni banyak defect. kontraktor buat tak betul. siling bawah banyak crack. finishing pun tak ok sangat. so sekarang ni diorang tengah betulkan rumah kitorg dlu. sebab kitorg banyak tambah point electric tu yg jadi pening agaknya. eleh sape suruh kotraktor tu tak tgk plan kan. haha. bior dia buat sampai siap. dah siap baru ambil kunci and bayar payment yang tambah points semua tu.

yg best, harga rumah termasuk:
-autogate
-alarm system

dah x yah pening nak pasang semua tu lepas ni. cuma kalau nk alarm tu link ke balai polis kene buat lain lah.

meh view sikit rumah kami yang tak seberapa ni.

 front view. masa ni belum siap lagi
 living hall
 dining area
 berangan nak buat walk-in wardrobe kt area ni (master bedroom)
 master bedroom
 toiler master bedroom.
 2nd room
 3rd room. toilet share. bole masuk from both rooms
 stor sekangkang kera and area bawah tangga
 4th room
 dry kitchen
wet kitchen skali laundry area (yg tak Nampak dalam gambar)
 
 
-so far aku takde niat nak pecahkan dapur ni and combine dry and wet kitchen tu. sebab aku suka dia terpisah macam ni. bila separate macam ni, rumah pun kurang berbau bila masak sebab bole tutup pintu and tingkap.
-atas tu kene pasang grill sebab orang bole panjat nanti. seram plak kalau nak masak malam2 nnt kan.
-so dekat dry kitchen memang tak pasang dapur masak semua tu. aku tak minat yang hoob and hood kejadah segala tu. haha. sebab macam leceh nk kene servis la semua. rumah still bau jugak. bior masak kat luar ni. haha. senang. pasang eczos fan je nanti.
-lagipun we don't know whether akan duduk lama kt rumah ni ke tak. kalau naik pangkat and kene pindah camnaaa. ceh berangan.
 
k tu je. nanti update lg. daaa
 


2 comments:

sk said...

hi nanie..

cantiknya rumah! congrats rumah baru.. :)

HERNANIE said...

Tq SK. Congrats jugak kt rumah baru awak. Hehe